Typ 8111

Wibracyjny czujnik poziomu dla przemysłu spożywczego i napojów  typ 8111

Dane techniczne:

  • Ciśnienie w naczyniu: -1…64 bar
  • Temperatura procesowa: -40…150°C
  • Przyłącze procesowe: G lub NPT 3/4”- 1” lub Clamp 2”
  • Materiał przyłącza: stal nierdzewna, Klingersil
  • Do środków spożywczych przy nierówności powierzchni < 0,8 μm
  • Dopuszczenia ATEX

Podstawowe zastosowania:

8111 jest czujnikiem poziomu do cieczy z widełkami kamertonowymi jako elementem czujnikowym. Został on skonstruowany do przemysłowych zastosowań we wszystkich obszarach technologii procesów przetwórczych i może być używany do cieczy. Typowe zastosowania to zabezpieczenie przed przepełnieniem lub pracą na sucho. Zależnie od wykonania urządzenia służą do monitorowania lub sterowania w obszarach zagrożonych eksplozją, również przy cieczach palnych, gazach, mgle i oparach. Dzięki prostej i wytrzymałej konstrukcji systemu pomiarowego 8111 można stosować prawie niezależnie od właściwości fizycznych czy chemicznych cieczy. Pracuje on również w trudnych warunkach pomiarowych, takich jak turbulencje, pęcherze powietrza, tworzenie się piany, przywieranie, mocne obce wibracje czy zmieniający się materiał wypełniający.

Karta katalogowa